Real Madrid komt met statement en zegt medewerking toe in zaak tegen Barça

Real Madrid komt met statement en zegt medewerking toe in zaak tegen Barça

12-03-2023 16:32

Real Madrid heeft na spoedoverleg besloten dat het zijn medewerking zal verlenen in de 'zaak Negreira' tegen FC Barcelona. De Koninklijke uit in een statement 'zijn diepe bezorgdheid over de ernst van de feiten'.

Het Spaanse Openbaar Ministerie beschuldigt Barça van corruptie. De Catalanen zouden ruim zeven miljoen euro betaald hebben aan de voormalige vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechtersbond, José Maria Enriquez Negreira. Dat gebeurde onder leiding van het vorige bestuur, bestaande uit voorzitter Josep María Bartomeu, vicevoorzitter Sandro Rosell en directeuren Albert Soler en Óscar Grau. 

Hoewel Barcelona de beschuldigingen met klem ontkent, drongen de La Liga-clubs al aan op een grondig onderzoek. Real Madrid hield zich als enige afzijdig, maar riep zaterdag het bestuur bijeen. Dat overleg resulteert nu in een statement, waarin de Madrilenen hun medewerking toezeggen in het onderzoek naar de 'ernstige beschuldigingen' tegen de aartsrivaal. 'Real Madrid drukt zijn diepe bezorgdheid uit over de ernst van de feiten en herhaalt zijn volledige vertrouwen in het optreden van justitie', klinkt het.

Relevo benadrukt dat Real Madrid pas zal verschijnen als het OM de club daartoe verzoekt. De Koninklijke is er veel aan gelegen om de goede verstandhouding met de aartsrivaal te beschermen. De clubs trekken onder meer samen op rond de Super League. Diario Sport sluit echter niet uit dat Real Madrid een vinger aan de pols wil houden met het oog op een mogelijke compensatie.

Barça hangt een zware straf boven het hoofd als het schuldig wordt bevonden. Dat varieert van uitsluiting van Europees voetbal tot in het uiterste geval de opheffing van de club.