Antwerp blijft imponeren en gaat met weinig moeite voorbij RFC Seraing

11-03-2023 22:42 Laatste update: 12-03-2023 10:17
18

Royal Antwerp FC blijft de opmars voortzetten en is er ook tegen RFC Seraing in geslaagd punten te pakken. Het kende amper moeite tegen een tienkoppig Seraing en won met overtuigende 0-2 cijfers van de Luikenaren.

Na de schitterende 5-0 overwinning tegen KV Mechelen hoopte Royal Antwerp FC dat nog eens te kunnen herhalen in de competitie. Met RFC Seraing kreeg het daar alleszins de geschikte tegenstander voor. De degradatiekandidaat zag af en kwam maar niet tot voetballen tegen The Great Old.

Seraing kreeg het ook niet makkelijker nadat het na tien kwam te staan na een rode kaart voor Daniel Opare. Daar wist Antwerp ook snel van te profiteren. Het eiste het balbezit op, creëerde flink wat kansen én wist ook twee keer te scoren. Na nog geen twintig minuten voetballen stond het 2-0 na doelpunten van Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp.

Antwerp bleef daarop kans na kans bij elkaar spelen, maar een goed keepende Guillaume Dietsch wist tot de rust erger te voorkomen voor de thuisploeg. 2-0 bij de rust.

In die tweede helft bleef het overwicht wel voor Antwerp, samen met enkele kleine kansjes, maar de echt grote mogelijkheden en dus doelpunten bleven uit. Voor The Great Old waren die twee doelpunten genoeg, terwijl Seraing lang geen daadkracht meer had om voor een antwoord te zorgen.

Dankzij de zege springt Antwerp over Union naar de tweede plek in het klassement. Het telt nu één punt meer dan de Brusselaars, die zondag nog in actie komen tegen leider KRC Genk. Seraing lijkt gedoemd tot degradatie en staat laatste met een achterstand van acht punten op een veilige plek.