RSCA Futures raakt ook niet voorbij Lierse, Pallieters houden de punten thuis

11-03-2023 21:49
3

Lierse heeft zich wat steviger op de vijfde plek in de stand kunnen zetten na de partij tegen RSCA Futures. In een gelijkopgaande partij waren de doelpunten voor Lierse. Het won met 2-0.

Na het verlies tegen Club NXT hoopte RSCA Futures wat recht te kunnen zetten tegen Lierse, dat zelf ook verloor van K. Beerschot V.A. Twee ploegen die nog eens hoopten op een driepunter en dichte concurrenten waren van elkaar. Dat was ook te zien op het veld, met twee ploegen die elkaar weinig ruimte tot voetballen gaven en uiteindelijk ook geen doelpunten. Tot de rust bleef het 0-0.

Net na de pauze kwam daar dan toch verandering in en kon Guillaume De Schryver de thuisploeg op voorsprong brengen. Door die voorsprong nam Lierse virtueel nog wat meer voorsprong op RSCA Futures en moesten de Brusselaars dus vol voor de bak om nog punten te sprokkelen.

Het spel bleef ook op en neer gaan, maar de doelpunten waren toch voor de thuisploeg. Met de 2-0 in minuut 73 schonk Thibaut Van Acker Lierse de overwinning en wisten de Pallieters hun voorsprong op de jonkies van RSC Anderlecht zo tot vijf punten te vergroten.