Verheyen is streng voor spelers van Club Brugge: Dat is gemakkelijk

Verheyen is streng voor spelers van Club Brugge: "Dat is gemakkelijk"

11-03-2023 22:00
3

Club Brugge nam onlangs afscheid van coach Scott Parker, die na amper twaalf partijen alweer moest vertrekken. De Engelsman wist nooit echt te overtuigen bij de Bruggelingen, maar volgens Gert Verheyen is hij zeker niet de enige schuldige.

Volgens Verheyen, die eerder toch al kritisch was over Parker, zaten de omstandigheden voor de Engelsman ook niet mee. "Hij is op het verkeerde moment gekomen", klinkt het bij Sporza. "Het is niet dat Parker niets kan, hé. Als je op het verkeerde moment komt, dan heb je weinig kans."

Parker kreeg wel de kritiek dat hij weinig tussen zijn spelers zat en zich vooral bezig hield met zijn eigen staf. "Engelse managers zijn vaak echt de baas in Engeland, dat ligt in België anders. Je hoorde dat de relatie met de spelers niet goed was", weet Verheyen.

Al is dat voor Verheyen ook geen reden om zulke slechte resultaten te boeken. "Ik vind dat ook makkelijk van spelers. ‘We begrijpen niet goed wat hij wilt’, dat klinkt nogal eens makkelijk bij een ontslag van een trainer. De spelers delen ook een grote verantwoordelijkheid”, besluit Verheyen.