Eupen en KV Oostende zorgen voor heuse degradatiekraker met 8(!) doelpunten

11-03-2023 20:13 Laatste update: 20:22
6

Het duel tussen KV Oostende en KAS Eupen bleek zaterdagavond een heuse degradatiekraker te worden. Aan doelpunten geen gebrek, maar wel aan een winnaar. De twee ploegen speelden met 4-4 gelijk.

Wie dacht dat de partij tussen Eupen en KV Oostende niet voor plezier ging zorgen, kwam zwaar bedrogen uit. De eerste helft zorgde al voor twee doelpunten en een rode kaart, maar in de tweede helft ging het van spannend naar spannender.

In die eerste helft kwam KV Oostende na een kwartier voetballen op voorsprong via Thierry Ambrose, maar moest het net voor rust ook met tien verder na en rode kaart voor Anthon Tanghe. Daar profiteerde Eupen optimaal van door even later de gelijkmaker te scoren.

Een klap voor KV Oostende, maar de rust bleek te helpen en Théo Ndicka kon in minuut 56 de tien Oostendenaren weer aan de voorsprong helpen. Lang bleef die echter niet staan. Smail Prevljak zorgde al snel voor de gelijkmaker, al wist KVO via Fraser Hornby toch weer tegen te prikken. Drie doelpunten op slechts vijf minuten tijd!

Het bleef ook niet bij die vijf doelpunten in de partij. Eupen leek uiteindelijk toch helemaal te gaan profiteren van dat numeriek voordeel en wist in de reguliere speeltijd dankzij Boris Lambert en Regan Charles-Cook nog op een 4-3 voorsprong te komen.

De eindstand? Niet dus. In de allerlaatste seconden van de partij hielp Matej Rodin de bezoekers dan toch nog aan de 4-4 en aan een levensbelangrijk punt in de strijd tegen de degradatie.