Westerlo mag blijven hopen op Champions' Play-Offs na winst tegen KV Kortrijk

Westerlo mag blijven hopen op Champions' Play-Offs na winst tegen KV Kortrijk

11-03-2023 20:10 Laatste update: 20:17
2

KV Kortrijk heeft geen belangrijke driepunter kunnen pakken op bezoek bij KVC Westerlo. De Kerels kenden een moeilijke partij tegen de promovendus en gingen uiteindelijk met 3-1 onderuit. Westerlo doet dan weer een goede zaak in de race om een plekje in de top vier.

Het duel tussen Westerlo en KV Kortrijk werd bijzonder potig, met een eerste helft waarin we weinig voetbal te zien kregen. De Kerels kenden ook een moeilijke eerste 45 minuten, waarin ze Selemani zagen uitvallen én Kadri een enorme kans missen.

Die gemiste kans brak KVK uiteindelijk bijzonder zuur op. Westerlo deed namelijk wat de Kerels niet konden en wisten voor rust te scoren. Kyan Vaesen dook bij een hoekschop op in de rug van Watanabe en maakte er 1-0 van, al bleek het uiteindelijk om een eigen doelpunt te gaan.

Ook na de partij bleef Westerlo bijzonder efficiënt en wist het met het tweede schot op doel ook voor de 2-0 te zorgen via Vaesen. Helemaal dood was KVK echter nog niet, dat via Massimo Bruno al snel weer wist tegen te prikken.

De Kerels geloofden er weer in en gingen vol op zoek naar die gelijkmaker. Het was echter alweer de efficiënte Vaesen die met zijn tweede van de avond de Kemphanen aan de drie punten kon helpen.

Dankzij de winst staat KVC Westerlo weer wat steviger op de zevende plek en mag het ook blijven hopen op een plekje in de top vier. Het telt voorlopig slechts één punt minder dan nummer vier Club Brugge.