Faes krijgt rood in topper tegen Chelsea, ook Castagne in de basis

11-03-2023 18:40

Chelsea lijkt de stijgende lijn te pakken te hebben. Na de winst op Leeds United en Borussia Dortmund werd er ook gewonnen van Leicester City. Bij Leicester stonden Faes en Castagne in de basis.

Leicester - Chelsea 1-3
Al snel leek het de goede kant op te vallen voor Chelsea, want het openingsdoelpunt na tien minuten spelen was van Ben Chilwell, die tegen zijn oude club scoorde en daarom flink uitgefloten werd. Kiernan Dewsbury-Hall schoot daarna namens Leicester op de lat, waarna de 0-2 van Joao Felix werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het superdoelpunt van Patson Daka waarmee Leicester op 1-1 wist te komen telde daarna wel. Dat was in de 39e minuut. Het gejuich was echter van korte duur, want in de zes minuten blessuretijd die bij werden getrokken scoorde Kai Havertz. De Duitse spits rondde prachtig af na een dito pass van Enzo Fernández.

In de tweede helft was er een belangrijke rol voor Mykhailo Mudryk, die zijn goal afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, maar alsnog belangrijk was bij de beslissende 1-3 van Mateo Kovavic. Enkele minuten voor tijd kreeg Rode Duivel Wout Faes nog zijn tweede gele kaart. Chelsea blijft tiende staan in de Premier League.

Tottenham - Nottingham 3-1
Tottenham heeft de vierde plek verstevigd door met 3-1 te winen van Nottingham. Het kwam geen moment in de problemen. Richarlison scoorde al snel, maar stond buitenspel en dus ging dat feestje niet door. Daarna was het woord tweemaal aan Harry Kane, die scoorde in minuut negentien en 35. Richarlison had daarna alsnog een belangrijke rol bij de 3-0 van Heung-Min Son, die hij assisteerde. De goal van Joe Worrall in de slotfase was voor de statistieken. Fraser Forster stopte in blessuretijd nog een strafschop van Andre Ayew.