Bayern doet na gewonnen Champions League-clash ook goede zaken in Bundesliga

11-03-2023 17:27

Bayern München is na een chaotisch duel met het FC Augsburg van Arne Engels weer drie punten rijker. Der Rekordmeister raakte niet in de war na een razendsnelle tegengoal.

Bayern - Augsburg 5-3
Woensdag boekte Bayern nog een overtuigende overwinning op Paris Saint-Germain in de Champions League, maar drie dagen later moest het weer aan de bak in de Bundesliga. Bij Augsburg stond Engelsin de basis.

Bayern kreeg na nog geen twee minuten al een tik te verwerken: Mergim Berisha zette Augsburg met een volley op voorsprong. Het duurde echter niet lang voordat Bayern eroverheen klapte. Ruim een kwartier later stond het namelijk al 2-1 voor de Duitse grootmacht, door treffers van João Cancelo en Benjamin Pavard. Voor rust wist de thuisploeg nog twee treffers te maken, die er allebei in de kluts in gingen. Daardoor stond het bij rust 4-1.

In de tweede helft deed vanaf de stip opnieuw Berisha nog wat terug voor Augsburg. Daarna vielen er nog twee goals Alphonso Davies was trefzeker door een voorzet van Cancelo knap binnen te glijden, Irvin Cardona bepaalde de einduitslag 5-3. Bayern neemt daardoor even afstand van nummer twee Borussia Dortmund, dat voor deze speelronde evenveel punten had. Die Borussen moeten echter nog in actie komen.

Frankfurt - Stuttgart 1-0
In Frankfurt was er een stuk minder spektakel te beleven dan in München. Het leek er even op dat Eintracht-middenvelder Sebastian Rode de enige treffer van de wedstrijd zou maken, maar niets bleek minder waar. Invaller Silas Katompa Mvumpa bepaalde de einduitslag op 1-1. Eintracht blijft daardoor steken op de zesde plek in de Bundesliga.