Klopp en De Boer eensgezind: Gakpo zeer slimme speler. Echt heel slim

Klopp en De Boer eensgezind: "Gakpo zeer slimme speler. Echt heel slim"

11-03-2023 16:36
1

Liverpool-manager Jürgen Klopp staat voor de zware taak om het supertrio Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané te vervangen. Na de Senegalees staat ook de Braziliaan voor een vertrek, maar de Duitser spreekt onder meer zijn vertrouwen uit in Cody Gakpo.

"Cody Gakpo is een zeer slimme speler. Echt heel slim", stelt Klopp in gesprek met Viaplay. De voormalig PSV'er scoorde inmiddels vier keer in acht Premier League-duels. "Hij doet het zeer goed." Wel speelt Gakpo veelvuldig als valse spits, in plaats van linksbuiten. "Ik vind het fijn dat hij op beide posities uit de voeten kan. Bij PSV heeft hij vooral op de linkervleugel gespeeld, maar we wisten dat hij ook als spits kon spelen."

In de studio van Viaplay steekt ook Frank de Boer de loftrompet. Hij liet Gakpo debuteren in Oranje en ziet dat de 23-jarige aanvaller steeds beter zijn draai vindt bij The Reds. "Dat het aanpassen op het begin moeilijk was kon je op je klompen aanvoelen, want het is allemaal een stuk fysieker en sneller. Maar die jongen zit zo goed in zijn hoofd en weet wat hij wel en niet kan. Zoals Klopp zegt is het een heel slimme speler, dat zag je ook direct bij het Nederlands elftal. Het is een jongen die driehonderd procent geeft in combinatie met zijn kwaliteit. Dat maakt hem zo’n goede speler."

De Boer snapt ook wel dat Gakpo voornamelijk als spits speelt. "Iedereen verwachtte natuurlijk Darwin Núñez in de spits en Gakpo op links. Maar Klopp heeft het dus omgedraaid. Hij dacht: wie lijkt het meest op Firmino? Dat is Gakpo. Als Gakpo inzakt tussen de linies, gaat Núñez rennen."