PSV-directeur Brands staat achter Gakpo-transfersom: 'Antony was gekkigheid'

PSV-directeur Brands staat achter Gakpo-transfersom: 'Antony was gekkigheid'

11 maart - 14:02
5

Marcel Brands vindt nog steeds dat PSV een prima bedrag heeft ontvangen voor Cody Gakpo. De 23-jarige aanvaller vertrok in januari voor maximaal vijftig miljoen euro naar Liverpool. Vergelijkingen met Antony gaan volgens de algemeen directeur van de Eindhovenaren niet op.

Ajax wist de Braziliaan vorige zomer voor liefst 95 miljoen aan Manchester United te verkopen. In het BNR-programma The Friday Move stelt Wilfred Genee dat hij Gakpo niet minder vindt dan Antony. De presentator vraagt zich af of de Oranje-international meer had opgeleverd als speler van de Amsterdammers.

Brands ziet Antony als een geval apart. "Als je het vergelijkt met transfers die realistisch waren, zoals die van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal: dat was ook rond die koers (52 miljoen euro, red.). Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in voetballand weet dat Antony een gekkigheid was", aldus de PSV-directeur, die de ex-Ajacied met een andere Braziliaanse aanvaller vergelijkt. "Ik denk dat Raphinha een nog betere speler is dan Antony, maar die is voor veel minder weggegaan (voor 58 miljoen euro van Leeds United naar Barcelona, red.)."

Voor PSV was de financiële situatie een belangrijke, maar niet de enige reden om Gakpo middenin het seizoen te laten gaan. "Natuurlijk was het een financieel issue. Maar aan de andere kant moet je ook realistisch zijn. Als Liverpool komt voor Gakpo en er zijn beloftes gedaan, dan kun je dat niet meer tegenhouden. Madueke was niet gepland en niet verwacht, maar er kwam zo veel geld op tafel en het was Chelsea. Toen hebben we die keuze gemaakt."

Gakpo lijkt na een moeizame start zijn draai te vinden bij Liverpool. Antony start geregeld voor United, maar zijn prijskaartje blijft onderwerp van gesprek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie