UPDATE: Hazard komt met videoboodschap na record David (ex-KAA Gent)

11-03-2023 09:40 Laatste update: 13:13
8

Lille OSC speelde 3-3 gelijk tegen Olympique Lyon. Geen winst, maar voormalig KAA Gent-spits Jonathan David toch een feestje. De aanvaller maakte een hattrick en verbrak het record van niemand minder dan Rode Duivel Eden Hazard

David maakte vlak na rust de eerste goal in de 46e minuut. Daarna was de spits trefzeker met 2 penalty's in de 61e en de 79e minuut. Dat maakte David de eerste Lille-speler sinds Nicolas Pépé (2018) die een hattrick scoorde.

De Canadese international maakte in totaal maar liefst 53 doelpunten voor Lille. Dat is meer dan Rode Duivel Eden Hazard. De huidige Real Madrid-speler scoorde namelijk 50 treffers in dienst van Lille en vertrok toen naar Chelsea om in de Premier League te gaan spelen. In de 21e eeuw deed niemand beter bij Les Dogues. Het record aller tijden staat nog steeds op naam van Pierre Pleimelding, die in de jaren '80 61 keer raak trof.

David vertrok in de zomer van 2020 van Gent naar Lille voor ongeveer 27 miljoen euro. De spits maakte in zijn tijd bij Gent maar liefst 30 goals in 60 wedstrijden en leverde ook nog eens 13 assists in de Jupiler Pro League en de Play-Offs 1.

Update: Eden Hazard heeft Jonathan David (ex-KAA Gent) gefeliciteerd met zijn record bij het Franse Lille. De Real Madrid-aanvaller komt met een videoboodschap voor de Canadees.