Bakayoko over landkeuze: ''Van bondscoach Ivoorkust nog niks gehoord''

Bakayoko over landkeuze: ''Van bondscoach Ivoorkust nog niks gehoord''

11 maart - 09:00 Laatste update: 09:22
21

Johan Bakayoko maakt de laatste tijd furore als aanvaller van PSV. De jonge Ivoriaanse Belg (19) viel zelfs op bij Paris Saint-Germain, dat afgelopen transferperiode een bod deed op de dribbelaar. Uitkomen voor een nationaal elftal lijkt een kwestie van tijd nu de aanvaller bij de voorselectie van de Rode Duivels zit.

''Mijn ouders komen allebei uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar ben ik geboren en heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk'', vertelde Bakayoko aan het Eindhovens Dagblad. Bakayoko groeide tot zesjarige leeftijd op in Ivoorkust en kon zich daarna in België verder ontwikkelen als voetballer.

''Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn'', zei Bakayoko over de concurrent van de Rode Duivels in de strijd om het jonge talent. De aanvaller gaf aan dat het een moeilijke keuze wordt als beide landen zich melden.

Bakayoko speelde in België voor meerdere clubs. Zo voetbalde de aanvaller bij de jeugd van OH Leuven, Club Brugge, KV Mechelen en RSC Anderlecht. Van een debuut in de Jupiler Pro League kwam het echter niet. Bakayoko besloot zijn heil namelijk te zoeken in Nederland bij PSV en speelt daar al sinds 2019.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie