Vanhaezebrouck voor Zulte Waregem-Gent: “Iedereen is nog aan het knokken”

Vanhaezebrouck voor Zulte Waregem-Gent: “Iedereen is nog aan het knokken”

10-03-2023 18:05
3

Hein Vanhaezebrouck blikt vooruit op de wedstrijd tussen SV Zulte Waregem en KAA Gent. De hoofdtrainer onderschat zijn tegenstander niet, ook al is Essevee op dit moment een degradatiekandidaat in de Jupiler Pro League.

Vanhaezebrouck weet dat Zulte Waregem extra gemotiveerd zal zijn tegen Gent omdat zij nog midden in de strijd zitten voor lijfsbehoud in de Jupiler Pro League. “De situatie met 3 dalers maakt het moeilijker. Iedereen is nog aan het knokken om erin te blijven. Velen zeggen dat je een makkelijk programma hebt tegen hen. Maar het tegendeel is waar want ze strijden allemaal nog om behoud”, vertelt Vanhaezebrouck via de officiele kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck speelde deze donderdag nog tegen Istanbul Basaksehir voor de achtste finale van de Conference League. De hoofdtrainer ziet in dat dit de ploeg een hoop energie kostte, vooral doordat het veld zwaar te bespelen was. “We hebben nu 2 dagen richting Zulte. We gaan proberen fris te zijn. Want dat geploeter in de modder kost veel kracht. Onderschat dat niet. We hebben wel wat verbruikt maar moeten in staat zijn om zondag terug fris te zijn”, vertelt Vanhaezebrouck.

Gent staat op dit moment op een vijfde plaats met slechts één punt minder dan nummer vier Club Brugge. Wanneer Gent in de top vier belandt dan kan het meestrijden in de Champions Play-Off. Zulte Waregem staat op dit moment op de zeventiende plaats en heeft drie punten minder dan de nummer vijftien KAS Eupen.