Leye en Essevee hopen op Vormer: “Kan echt essentieel worden voor ons”

Leye en Essevee hopen op Vormer: “Kan echt essentieel worden voor ons”

10-03-2023 17:50
1

Mbaye Leye en SV Zulte Waregem begeven zich op dit moment in de gevarenzone van de Jupiler Pro League. Leye hoopt snel weer te kunnen beschikken over zijn belangrijke centrale middenvelder Ruud Vormer.

Leye ziet Vormer hard aan zijn herstel werken op de trainingen van Essevee en hoopt binnenkort weer over zijn kwaliteiten te kunnen beschikken. “Ruud kan alle oefeningen zonder contacten al meetrainen, fysiek is Ruud ok. Het is nu vooral zaak dat hij leert voetballen met een plaatje in zijn schouder”, vertelt Leye aan Het Nieuwsblad.

Hoofdtrainer Leye erkent het belang van de aanwezigheid van Vormer op het veld. Vooral nu Zulte Waregem de punten echt nodig heeft. “Na de interlandbreak zou hij misschien kunnen terugkeren, dat kan echt essentieel worden voor onze ploeg. Als we de laatste vier matchen met hem kunnen spelen, is dat echt interessant want dan is het echt money time”, vertelt Leye.

Zulte Waregem staat op dit moment op een zeventiende plaats in de Jupiler Pro League. Essevee staat op drie punten achterstand van de nummer vijftien KAS Eupen. Plaats nummer vijftien betekent de veilige haven uit de degradatiezone.