Vercauteren over RSCA Futures: Anderlecht al jarenlang boegbeeld van België

Vercauteren over RSCA Futures: "Anderlecht al jarenlang boegbeeld van België"

10 maart - 16:40
13

Rik Vercauteren blijft strijdvaardig met RSCA Futures. De doelman ziet het als zijn doel dit seizoen om als eerste beloftenploeg te eindigen in de promotiepoule van de Challenger Pro League. De doelman van RSCA Futures richt zijn pijlen vooral op Club NXT.

Dit seizoen speelden Vercauteren en RSCA Futures twee keer eerder tegen Club NXT en dit leidde tweemaal tot een gelijkspel. Afgelopen week was de derde confrontatie tussen de beloftenploegen en toen trok Club NXT aan het langste eind. “Jammer, want precies de match tegen Club NXT was er eentje die we dolgraag wilden winnen”, vertelt Vercauteren aan Het Nieuwsblad.

Vercauteren vertelt verder over het verschil tussen RSCA Futures en Club NXT. De doelman spiegelt RSCA Futures aan Club NXT en vindt dat de huidige stand pijn aan zijn ogen doet. “Ik vind het zever om te beweren dat Club Brugge over de beste jeugdwerking van België beschikt. Anderlecht vormt toch al jarenlang de standaard en is het boegbeeld van België”, vertelt Vercauteren.

Vercauteren moest het eerst nog stellen met een plaats op de bank bij RSCA Futures omdat doelman Bart Verbruggen eerste keuze was. Doordat Verbruggen doorgestroomd is naar de eerste ploeg van RSC Anderlecht is de weg vrijgemaakt voor Vercauteren.

De RSCA Futures staan op dit moment op de zesde plaats van de promotie poule van de Challenger Pro League. Club NXT staat momenteel op de vierde plaats met zeven punten voorsprong op RSCA Futures.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie