Antwerp-trainer Van Bommel over periode Wolfsburg: ''Ik verpieterde daar''

Antwerp-trainer Van Bommel over periode Wolfsburg: ''Ik verpieterde daar''

10-03-2023 16:40
5

Mark van Bommel kijkt niet met een positief gevoel terug op zijn tijd bij VfL Wolsfburg. De coach van Royal Antwerp 'verpieterde' in de Duitse stad. Mede daardoor kon hij wel leven met zijn ontslag.

Vorig seizoen begon Van Bommel aan zijn trainersklus bij Wolfsburg. Onder het bewind van de oud-middenvelder begon de club met vier overwinningen aan de Bundesliga, maar daarna ging het bergafwaarts. Uiteindelijk werd Van Bommel na negen speelrondes op straat gezet. "Ik vond dat eigenlijk niet eens zo erg", zegt de oefenmeester in de podcast Met Open Vizier.

"Ik wist namelijk vanaf het begin dat het moeilijk zou gaan worden vanwege de situatie bovenin de club. Alleen winnen zou mij in het zadel houden", gaat Van Bommel verder. "Toen werd ik ontslagen. Een dag later was ik de honden aan het uitlaten en stond ik op de golfbaan. Er viel een last van mijn schouders. Ik zat in Wolfsburg, waar gewoon niet veel te doen is."

Van Bommel voelde zich eenzaam in het noorden van Duitsland. "Ik was daar alleen, omdat mijn jongens natuurlijk vol in het voetbal zaten en mijn dochter op hoog niveau tennist. Ik verpieterde daar. Het voelde niet goed en dat was het ook niet. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt, ik had ook andere opties in Duitsland. Dat is achteraf bekeken gewoon niet goed gegaan. Toen ik met mijn vrouw terugvloog, was ik eigenlijk wel heel blij dat het gebeurd was", doelt Van Bommel op zijn ontslag.

De trainersperiode van Van Bommel bij Royal Antwerp FC is tot nu toe een stuk positiever. Van Bommel staat met Antwerp op een 3e plaats met maarliefst 11 punten los van nummer 4 Club Brugge. Daarnaast kan de club Royale Union Saint Gilloise van de tweede plaats stoten tijdens de aankomende speelronde.