Vrancken blikt vooruit op Genk-Union: “Union bijna de enige club die niet klaagt”

Vrancken blikt vooruit op Genk-Union: “Union bijna de enige club die niet klaagt”

10 maart - 15:20
6

Zondagavond ontvangt koploper KRC Genk de nummer twee Union SG. Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van Genk, blikt vooruit op de kraker bovenin de Jupiler Pro League.

Union maakt niet zijn sterkste periode van het seizoen door, maar daar wil Vrancken niets van weten. “Ze hebben een heel stabiele groep, met een stevige organisatie en goede spelers. Dat is gebleken tegen Union Berlin. Als je daar 3-3 kunt gaan spelen, heb je wel vertrouwen”, citeert Het Laatste Nieuws Vrancken.

Door de Europese wedstrijd van Union SG tegen Union Berlin, heeft de ploeg minder rust dan Genk. Vrancken is complimenteus over de manier waarop Union SG hier mee omgaat. “Leuk is anders voor Union. Je moet je aanpassen, maar Union is ook bijna de enige club die niet klaagt over Europees spelen. Van sommige ploegen krijg je soms de indruk dat ze het liever niet doen”, vertelt Vrancken.

Genk zelf kampt met een redelijk volle ziekenboeg voor de kraker tegen Union. Arokodare en Castro zijn in ieder geval niet inzetbaar. Heynen, Preciado, Muñoz en Trésor zijn twijfelachtig volgens Vrancken. “Die vier hebben meegetraind, maar alleen Mike werkte de volledige training af. Afwachten wie fit zal zijn”, besluit Vrancken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s