Rommens op avontuur in... Estland: Ambitie om kampioen te spelen

Rommens op avontuur in... Estland: "Ambitie om kampioen te spelen"

10-03-2023 10:00 Laatste update: 11-03-2023 16:28
2

Belgische voetballers vind je overal, nu zelfs in Estland. Olivier Rommens (28) heeft daar namelijk getekend bij Nomme Kalju en gaat er meteen voor de landstitel. Rommens speelde in de jeugd nog bij Lierse SK en PSV.

Rommens speelde vorig jaar al bij Suduva in Litouwen. Daar heeft hij ook deze transfer aan te danken. "De technisch directeur van Nomme Kalju kent mijn ex-trainer van bij Suduva", legt Rommens uit bij VoetbalPrimeur.be. "Hij vroeg hoe mijn situatie was en of ik zin had om naar hier te komen."

Opvallend genoeg is Rommens meteen aanvoerder geworden. "Dat is aan bod gekomen in de bespreking. Ze zien in mij iemand die de ploeg kan leiden, ze hadden die rol ook voor mij voorzien. Ik ben hier wel nog maar drie weken, dus het is nog even afwachten wat het gaat worden. Maar inderdaad, daar spreekt vertrouwen uit."

Over het leven in Estland mag Rommens niet klagen. "Ik heb nu net mijn appartement en Tallinn is een heel mooie stad. De club heeft alles goed voor mij geregeld, zodat ik mij zo snel mogelijk thuis voel. Dat geldt ook voor mijn ploeggenoten. Op zich ben ik hier al goed gesetteld."

Derde titel?
De ambities liggen hoog, want Nomme Kalju wil kampioen spelen. Dat lukte al in 2012 en 2018. "Dat is wel de bedoeling ja, ze hebben gezegd dat ze die ambitie hebben. Het is ook een speciaal jaar voor de club, want ze bestaan dit jaar honderd jaar. Daarom willen ze ook voluit voor de titel strijden. Er zit veel kwaliteit in onze ploeg. De competitie is nog moeilijk in te schatten, maar Flora Tallinn en Levadia zullen onze belangrijkste tegenstanders zijn."

Rommens is geboren in Wommelgem, maar speelde opvallend genoeg nooit profvoetbal in België. "Ik vind dat wel jammer. Ik heb wel een paar keer dichtbij een terugkeer gestaan, maar het is er nooit van gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de kwaliteiten heb om daar ook iets te laten zien. Als Belg in eigen land spelen is natuurlijk een mooi gegeven. Maar in voetbal weet je nooit wat er kan gebeuren."