Begrepen niet waarom hij er maar niet in slaagde om door te breken bij Standard

"Begrepen niet waarom hij er maar niet in slaagde om door te breken bij Standard"

09-03-2023 21:20
1

Standard begint steeds beter te presteren en kan rekenen op enkele jongens in bloedvorm. Daar is William Balikwisha er één van, die onder Ronny Deila nu helemaal is ontbolsterd. Echt verrassend vindt ex-ploegmaat Hugo Siquet dat echter niet.

Balikwisha heeft er lang op moeten wachten, maar lijkt op 23-jarige leeftijd nu wel klaar voor zijn grote doorbraak. Siquet, die nu uitkomt voor Cercle Brugge, twijfelde er niet aan dat dat zou gebeuren. "Bij de U21 zagen we hem echt uitzonderlijke dingen doen", geeft hij aan in La Tribune.

"Hij stak er met kop en schouders bovenuit. We begrepen niet waarom hij er maar niet in slaagde om door te breken", gaat Siquet verder. "Chapeau aan de trainer, want hij is het die hem het vertrouwen en de kans gegeven heeft. Wat hij nu toont, is simpelweg wat hij bij de jeugd ook al deed", besluit hij.

Balikwisha lijkt zijn basisplek helemaal beet te hebben en zit dit seizoen aan zes doelpunten en vier assists in 28 partijen. Hij werd daar in oktober nog voor beloond met een nieuw contract tot medio 2025.