Rednic (ex-Standard) wil profiteren van wankel Club Brugge: Ze hebben een kater

Rednic (ex-Standard) wil profiteren van wankel Club Brugge: "Ze hebben een kater"

09-03-2023 11:42 Laatste update: 11:43
3

Mircea Rednic, de voormalige coach van Standard, was erbij toen de Rouches tien jaar geleden voor het laatst nog eens wonnen op Club Brugge. Het getuigt alvast van het feit dat Standard het altijd moeilijke lijkt te hebben in Brugge. 

Standard zal zondag in Brugge proberen een einde te maken aan een lange reeks wedstrijden zonder succes in het Jan Breydel. Tien jaar lang heeft Standard niet meer kunnen winnen op het veld van Club Brugge. Een pijnlijke statistiek die Standard zondag ongetwijfeld achter zich wil laten. De instabiliteit van Club Brugge, na het ontslag van Scott Parker, zou wel eens voor de ideale kans kunnen zorgen. 

De laatste Standard-coach die won bij Club Brugge was Rednic. De Belgisch-Roemeense coach, die nu zonder club zit na een time-out om een knieoperatie te ondergaan, volgt Standard nog steeds vanuit Roemenië. Hij gelooft alvast dat het mogelijk moet zijn voor Standard om er de drie punten weg te kapen. 

"Je moet in krijger-modus zijn (om te winnen op Club Brugge), en Ronny Deila kan die mentaliteit brengen”, gelooft Rednic in L’Avenir. “Ik kijk nog steeds naar de wedstrijden, maar ik bekijk ook de video's in de kleedkamer, je ziet hoe de spelers erg gefocust zijn. Deila spreekt direct en openhartig. Hij weet vertrouwen over te brengen, en voor een wedstrijd als Brugge is dat heel belangrijk”, aldus Rednic. 

De Belgisch-Roemeens coach gelooft dat Club Brugge onder druk zal staan. “Ze hebben een kater en dreigen de vierde plaats te verliezen. Het is een heel belangrijke wedstrijd voor Standard, die niet mag vergeten dat ze Brugge in de eerste wedstrijd hebben verslagen. We moeten erin geloven."