KRC Genk krijgt te maken met viriele tegenstanders: Wacht maar tegen Union

KRC Genk krijgt te maken met viriele tegenstanders: "Wacht maar tegen Union"

8 maart - 21:45
11

KRC Genk lijkt het de laatste weken wat moeilijker te hebben en slaagde er ook tegen STVV niet in om een driepunter te pakken. De Kanaries gingen er wel bijzonder stevig in in de derby en gaven Genk geen ruimte tot voetballen. Een nieuwe situatie waar Genk meer te maken mee zal krijgen, waarschuwt Jacky Mathijssen.

In de Limburgse derby ging men bij STVV er wel bijzonder hard in en zorgde dat voor enkele stevige tackles en onder andere ook blessures. Achteraf was men daar bij Genk bijzonder gefrustreerd over, maar volgens Mathijssen zal men daar de komende weken nog vaker komaf mee moeten maken.

"Als je hebt over de intensiteit en viriliteit van de voorbije match ... wacht maar eens! Komend weekend tegen Union zal het niet anders zijn", geeft hij aan in TV Limburg. "Als je de limieten gaat opzoeken en kampioen wil spelen, zal je ook dit moeten incasseren. Dat is een werkpunt waar ze zich mentaal op moeten voorbereiden", aldus de bondscoach van de Belgische beloften.

Genk heeft het de laatste weken ook moeilijker en pakte slechts een 9 op 18. Toch is ver volgens Hoofd Jeugdopleiding Koen Daerden nog geen reden tot paniek. "Je staat eerste met tien punten voorsprong, op x-aantal wedstrijden van het einde. Dat blijft een formidabel resultaat. Er zal gefixeerd op het moment dat we punten laten liggen, maar in globaliteit zie ik geen reden om anders te gaan denken dan een paar maanden geleden", geeft hij aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s