'Geen nieuwe middenvelder in de zomer, financiën spelen Barcelona te zeer parten'

'Geen nieuwe middenvelder in de zomer, financiën spelen Barcelona te zeer parten'

08-03-2023 16:24 Laatste update: 16:35
1

FC Barcelona gaat komende transferzomer geen middenvelder aantrekken, meldt SPORT. Er is onvoldoende geld beschikbaar in het salarishuis van de Catalanen, waardoor er keuzes gemaakt moeten worden.

Sofyan Amrabat, Ilkay Gündogan en Bernardo Silva werden gelinkt aan een transfer naar Barcelona. Volgens het Spaanse medium is het drietal 'slachtoffer' van de financieel noodlijdende situatie in Catalonië. Barça rekent erop dat Sergio Busquets zijn contract met een seizoen verlengt. Alleen wanneer de 34-jarige controleur plots toch besluit te vertrekken, wordt het vizier op Amrabat, Gündogan of Silva gericht.

Barcelona heeft er prioriteit van gemaakt om zich op andere posities te versterken, waardoor de komst van een middenvelder salaristechnisch onmogelijk wordt. Intern worden Busquets, Frenkie de Jong, Pedri en Gavi naar verluidt gezien als basisklanten voor het middenrif, terwijl Franck Kessié en Sergi Roberto achter het kwartet in de pikorde staat. De Catalanen verwachten ook komend seizoen over het zestal te beschikken.