Mata verklaart fiasco Club Brugge in Portugal: Dat zijn beslissingen van coach

Mata verklaart fiasco Club Brugge in Portugal: "Dat zijn beslissingen van coach"

08-03-2023 15:00 Laatste update: 15:24
16

Club Brugge heeft haar Champions-League-parcours met het schaamrood op de wangen afgerond. Op bezoek bij SL Benfica werd de bodem bereikt: 5-1. Het staat in de sterren geschreven dat Scott Parker het gelag moet betalen. Clinton Mata deelde alvast een extra steekje uit aan de trainer.

"Er zijn geen woorden voor vanavond", liet Mata zich meteen na de achtste finale in Lissabon ontvallen bij RTBF. Volgens de ervaren verdediger was Club nochtans "uit de kleedkamer gekomen met de overtuiging dat een exploot nog tot de mogelijkheden behoorde". Dat bleek ijdele hoop. Het kwaliteitsverschil tussen Benfica en Club was bijzonder groot, al nuanceert Mata dat enigszins. "We hebben het hen bij momenten erg eenvoudig gemaakt, als we eerlijk zijn."

Als gevolg van de zware nederlaag bij Benfica lijken de dagen van Parker geteld. Terwijl Hans Vanaken de zwarte piet niet naar zijn trainer wilde doorschuiven, plaatst Mata wél kanttekeningen bij de tactische aanpak. "We wilden de nul zo lang mogelijk houden. Dat zijn beslissingen van de trainer. Hij kan het beter weten wie waar moet spelen, maar het is duidelijk dat bepaalde spelers niet op hun beste plek stonden", klinkt het. Zo moest Tajon Buchanan het middenveld ondersteunen.

Toch wil Mata niet al zijn pijlen op Parker richten. Ook de spelers schieten zwaar tekort, vindt hij. "Op een gegeven moment moet je je verantwoordelijkheden opnemen. Ok, er is de trainer en dit en dat, maar iedereen moet in de spiegel kijken." Ook hijzelf, voegt Mata er nog toe. Het is duidelijk dat Club Brugge niet haar beste gedaante getoond heeft bij Benfica, besluit hij.