Albert over aanvoerder Rode Duivels: “Hij kan met de vuist op tafel slaan”

Albert over aanvoerder Rode Duivels: “Hij kan met de vuist op tafel slaan”

08-03-2023 09:35
15

De Rode Duivels hebben na het recente vertrek van Toby Alderweireld en het eerdere vertrek van Eden Hazard een nieuwe kapitein nodig. Marc Wilmots en Philippe Albert zijn het eens over wie Domenico Tedesco moet kiezen als aanvoerder bij de Rode Duivels.

Wilmots heeft geen twijfels wanneer het gaat om de keuze voor de nieuwe aanvoerder bij de Rode Duivels. "Ik stem Vertonghen. Met zijn cv, zijn staat van dienst, de vorm die hij aantreft bij Anderlecht en zijn visie op het spel, is hij de ideale kandidaat. Hij zal bij jonge mensen krediet krijgen, ook omdat hij een voorbeeld in termen van zijn gedrag, zijn mentaliteit en de relaties die hij heeft met iedereen", citeert RTBF Wilmots.

Albert kan zich vinden in de keuze van Wimots, Albert ziet in Vertonghen ook een ideale kandidaat om aanvoerder te zijn bij de Rode Duivels. ''Hij is een verdediger, ook een centrale, dus hij heeft het spel voor zich. grote aanwinst voor mij. En ik denk dat hij in staat is om tijdens de rust met zijn vuist op tafel te slaan, wat vanaf nu waarschijnlijk belangrijk zal zijn", vertelt Albert.

Domenico Tedesco mag het binnenkort laten zien met de Rode Duivels. Er staan twee duels op het programma. Vrijdag 24 maart mogen de Rode Duivels het opnemen tegen Zweden tijdens een EK-kwalificatie wedstrijd en op dinsdag 28 maart staat de oefenwedstrijd tegen Duitsland op het programma.