Spartak Moskou wil Promes aan een Russisch paspoort helpen

Spartak Moskou wil Promes aan een Russisch paspoort helpen

06-03-2023 20:20
1

Spartak Moskou is van mening dat Quincy Promes zonder enige twijfel de Russische nationaliteit hoort te krijgen. De clubleiding vindt dat de Nederlandse aanvaller genoeg voor het land heeft gedaan om te krijgen wat hij zo graag wil.

Volgens het hoofd van de media-afdeling bij Spartak Moskou zou het onterecht zijn als het verzoek van Promes wordt afgewezen. "Hij moet die nationaliteit gewoon krijgen als hij dat wil. Promes heeft zoveel betekend voor Russische sport in het algemeen. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden voor de club gespeeld, dus dan moet het land ook met hem meedenken", vertelde het hoofd van de media-afdeling bij Match TV.

Promes probeert via zijn club Spartak Moskou een Russisch paspoort te krijgen, maar het eerste verzoek werd afgewezen door het Ministerie van Sport in het land. Volgens de advocaat van Promes wil de aanvaller een Russische nationaliteit, zodat hij makkelijker mee kan op trainingskampen. Het zou niets te maken hebben met de strafzaak die in Nederland tegen hem loopt, waar een strafeis van twee jaar gevangenis boven zijn hoofd hangt.