Van Dijk lovend over voorhoede met Gakpo: 'Onze goals waren van wereldklasse'

Van Dijk lovend over voorhoede met Gakpo: 'Onze goals waren van wereldklasse'

06-03-2023 14:26

Virgil van Dijk prijst recordbreker Mohammed Salah en de rest van de Liverpool-voorhoede na hun optreden tegen Manchester United. De verdediger was erg te spreken over de 'klinische' aanvalslinie, die onder andere bestaat uit Cody Gakpo.

Over all-time clubtopscorer Salah, die zijn jubileumgoal tegen United scoorde, is Van Dijk ontzettend positief in The Guardian."Mo (Salah, red) heeft laten zien waarom hij zo belangrijk is voor deze voetbalclub. Hij is de afgelopen jaren zeer invloedrijk geweest en hopelijk kan hij dat volhouden. Dat hij de all-time Premier League-topscorer voor Liverpool is, mag niemand als vanzelfsprekend beschouwen. Hij niet en ik ook niet. Hij moet het niet zomaar wegpoetsen, want het is iets speciaals", zegt Van Dijk.

De rest van de voorhoede, waaronder landgenoot Gakpo, kreeg ook veel lof van de verdediger. "Een groot deel van onze goals waren van wereldklasse. Het drietal dat voorin staat is heel klinisch. Het is een moeilijk seizoen geweest, maar dit was een geweldige dag."

De net-overgekomen Gakpo kende een moeilijke start bij Liverpool, waarvoor Van Dijk begrip heeft, maar komt nu aardig in vorm. "De winter is een moeilijke tijd om bij een club te komen, maar hij nestelt zich heel goed. Hij moet doorgaan en zijn zelfvertrouwen behouden. Ik denk dat het goed komt met hem bij deze club, want hij is een fantastische speler", aldus een lovende Van Dijk.