Wat een vernedering! Liverpool sloopt Manchester United met 7-0

05-03-2023 19:29 Laatste update: 19:33
17

Liverpool heeft zondagavond een ware galavoorstelling opgevoerd tegen Manchester United. De ploeg van coach Erik ten Hag werd weggespeeld en verloor met 7-0 op Anfield. Cody Gakpo was dé grote man met twee belangrijke doelpunten.

In de eerste helft was het al duidelijk dat de thuisploeg niet kalm aan wilde beginnen. De spelers van Liverpool bleven de elf van Manchester United onder druk zetten en zo kreeg de thuisploeg verschillende kansen. De voorsprong kwam uiteindelijk in minuut 43, want vlak voor rust was het Gakpo die de bal kreeg op links. De aanvaller twijfelde geen moment en werkte de bal met beheersing achter David de Gea.

Na de onderbreking kwam Manchester United wederom niet sterk uit de kleedkamer en daar maakte Liverpool gretig gebruik van. Twee minuten na rust was het Nuñez die de 2-0 binnen schoot. Daarna was het weer de beurt van Gakpo die in minuut 50 ijzig kalm bleef en de 3-0 op het bord zette voor de thuisploeg. Manchester United was het noorden volledig kwijt en bleef slordig en onzorgvuldig aan de bal.

Het werd dan ook van kwaad tot erger voor de ploeg van Ten Hag, want ook Salah kwam nog aan zijn goal. Hij knalde de 4-0 binnen en maakte daarmee zijn 128e doelpunt voor Liverpool. Hierdoor is hij nu samen met Robbie Fowler topscorer aller tijden van Liverpool in de Premier League.Ook Nuñez kwam nog op twee doelpunten. Met een uitgemeten kopbal scoorde hij de 5-0 en maakte hij de malaise compleet voor de bezoekers. Uiteindelijk werd het nog echt historisch voor Salah. Met zijn 6-0 tegen Manchester United zorgde de Egyptenaar ervoor dat hij nu in zijn eentje de meeste doelpunten ooit heeft gemaakt voor Liverpool in de Premier League. Het slotakkoord was voor Roberto Firmino. De Braziliaanse aanvaller die aan het einde van dit seizoen zal vertrekken bij de club maakte de 7-0 voor Liverpool.

Door deze ongenadige uithaal van Liverpool nadert de ploeg van Klopp de nummer drie Manchester United nu op zeven punten. The Reds staan nu op plek vijf en staan ook nog maar drie punten achter op de nummer vier Tottenham Hotspur.