Scorende Carrasco helpt Atlético aan zesklapper, Mbappé pakt record bij PSG

04-03-2023 23:16

Atlético Madrid heeft zaterdag zwaar uitgehaald tegen Sevilla en won de topper met maar liefst 6-1, waarin ook Yannick Carrasco wist te scoren. Paris Saint-Germain rekende op zijn beurt af met FC Nantes in een turbulente wedstrijd. Kylian Mbappé kroonde zich nog laat tot de all-time topscorer van de Parijzenaren.

Atlético Madrid - Sevilla 6-1
Tegen Sevilla kregen Carrasco en Axel Witsel een basisplek van trainer Diego Simeone. In de 23ste minuut was het moment van Memphis en Griezmann daar: de Fransman stuurde de Nederlander de diepte in. Oog in oog met Yassine Bounou aarzelde Memphis niet: 1-0. Enkele minuten later verdubbelde hij de marge met zijn tweede treffer.

Via een treffer van Youssef En-Nesyri kwam Sevilla wel nog even terug in de wedstrijd. Daarna ging Atlético er volledig overheen. Griezmann, Carrasco en Álvaro Morata namen de andere drie treffers voor hun rekening. Atlético boekt daardoor een ruime overwinning. Het staat daardoor weer derde in de competitie.

PSG - Nantes 4-2
Paris leek een probleemloze avond tegemoet te gaan, nadat het via Lionel Messi en een eigen goal al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Niets bleek echter minder waar. Een brutaal FC Nantes kwam voor rust nog langszij met twee goede treffers. In de zestigste minuut maakte Danilo Pereira de bevrijdende 3-2. In de blessuretijd greep Mbappé nog een record: met zijn treffer werd hij de topscorer aller tijden van PSG.