SK Beveren buigt achterstand nog om en boekt belangrijke zege tegen RWDM

04-03-2023 22:01
12

In het belangrijke duel tussen RWDM en SK Beveren heeft Beveren een goede zaak gedaan in de strijd om promotie. De thuisploeg kwam vroeg op achterstand, maar wist dat nog om te zetten in winst: 2-1.

RWDM had niet al te lang nodig om tot scoren te komen en zag Challouk nog voor het kwartier de Brusselaars op voorsprong brengen. Een klap voor Beveren, dat al snel op zoek ging naar de gelijkmaker.

De thuisploeg eiste ook het balbezit op, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit. RWDM wist uiteindelijk zelfs nog oor de grootste kansen te zorgen in de eerste helft. Een nieuw doelpunt kwam er echter niet.

In die tweede helft kwam er dan toch een vroege verlossing voor Beveren, dat in minuut 50 Nsimba de gelijkmaker zag scoren. Daar bleef het ook niet bij want niet veel later bracht Hrncar de thuisploeg zelfs op voorsprong. RWDM kwam niet al te best uit die kleedkamer en werd er ook compleet voor afgestraft.

Daarop drukte Beveren nog door, maar een derde doelpunt viel niet meer. Het bleef 2-1. Beveren blijft ondanks de zege op een tweede plek staan, maar komt tot op drie punten van leider RWDM te staan.