Drie dolle minuten helpen Cercle Brugge voorbij degradatiekandidaat Seraing

04-03-2023 20:05 Laatste update: 20:08
7

RFC Seraing blijft ook na deze speeldag troosteloos laatste staan in de JPL. Het kende wel een goed begin tegen Cercle Brugge, maar ging na enkele dolle minuten toch onderuit. De Vereniging hield de drie punten thuis en won met 3-1.

Cercle Brugge werd na slechts drie minuten voetballen even opgeschrikt door Seraing, dat via Marius Mouandilmadji al vroeg op voorsprong wist te komen voor de Vereniging, dat zich toch terug in de partij wist te knokken.

Na drie dolle minuten in de eerste helft wist het die achterstand ook om te buigen in een voorsprong. Hugo Siquet bracht Cercle in minuut 31 op gelijke hoogte. Niet veel later zorgde Ayase Ueda voor de 2-1 voorsprong en ruststand.

In die tweede helft kwam Cercle Brugge amper nog in de problemen en was het Ueda die met zijn tweede van de avond de overwinning aan Cercle schonk. Nog voor het uur stond het al 3-1 voor Cercle. Seraing had daar ook geen antwoord meer op.

In de stand staat Cercle Brugge nu op de achtste plaats met veertig punten. Het heeft slechts zes minder dan Club Brugge. De buren staan op de vierde plaats in de stand. Seraing blijft de nummer laatst van de Jupiler Pro League met amper negentien verzamelde punten.