Tchatchoua van Charleroi snelste in JPL? Ik haal 36.6 km/u bij Charleroi

Tchatchoua van Charleroi snelste in JPL? "Ik haal 36.6 km/u bij Charleroi"

4 maart - 13:12
2

Charleroi heeft een supersprinter bij de club lopen. Jackson Tchatchoua maakt een enorme indruk door zijn snelheid die deze zaterdag in Kortrijk gebruikt zou kunnen worden. De flankaanvaller getuigt over zijn kwaliteit op de persconferentie.

Tchatchoua is ongetwijfeld een van de snelste spelers in de competitie. Zaterdag spelen Charleroi en KV Kortrijk een uiterst belangrijk duel. Tchatchoua spreekt de pers toe in aanloop van de wedstrijd. Onmiddellijk is het eerste onderwerp zijn snelheid. Op de vraag of hij het niet beu is om dit steeds te horen, antwoordt de flankaanvaller resoluut “neen”. “Het irriteert me niet omdat het zo is. Ik ben me ervan bewust dat ik andere kwaliteiten heb, maar mijn snelheid is een realiteit die ik volledig accepteer."

Al vroeg wist de 21-jarige dat zijn snelheid hem kon onderscheiden van de rest. "Ik heb nooit aan atletiek gedaan. Het is aangeboren in mij. Ik was al heel snel toen ik klein was, maar ik was niet krachtig vanwege mijn tengere gestalte."

Als we gaan vergelijken… Is hij dan sneller dan Isaac Mbenza, zijn ploeggenoot, die vorig seizoen tegen Clinton Mata met 36 km/u werd geflitst? "Eerlijk gezegd weet ik het niet. We zouden een wedstrijd moeten doen om daar achter te komen. Ik had 36,6 km/u gehaald tijdens de snelheidstests," besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie