Vellios (ex-Lierse) legt er vier binnen in recordmatch: 'Elke goal voor hen'

Vellios (ex-Lierse) legt er vier binnen in recordmatch: 'Elke goal voor hen'

04-03-2023 11:22

PEC Zwolle-aanvaller Apostolos Vellios tekende tijdens de recordzege op FC Den Bosch voor liefst vier treffers. Binnen twaalf minuten had de voormalige aanvaller van Lierse zelfs al een hattrick op zijn naam staan, maar toch verscheen de 31-jarige Griek na afloop met gemengde gevoelens voor de camera.

Dat heeft alles te maken met de grote treinramp in zijn vaderland, waarbij zeker 57 mensen om het leven zijn gekomen. "De laatste dagen heb ik elke tien minuten het nieuws gelezen", zegt Vellios tegen ESPN. "Het was erg speciaal vanavond (vrijdag, red.), elk doelpunt was voor hen. Het is een grote tragedie, ik heb geen woorden om het te omschrijven. Een verschrikkelijke situatie."

Voor de Blauwvingers was het een bijzondere avond door de 13-0. "Het was geweldig. Het was één van de beste wedstrijden ooit uit mijn carrière." Bovendien tekende hij voor de snelste hattrick ooit in de Keuken Kampioen Divisie met 11 minuten en 22 seconden. "Dat wist ik niet", lacht de Griek. "Aan het eind zijn het gewoon drie punten en is het een belangrijke zege. Hopelijk gaan we zo verder."