Keygnaert krijgt een nieuwe kans: 'Geen verdachte meer in dossier Propere Handen'

Keygnaert krijgt een nieuwe kans: 'Geen verdachte meer in dossier Propere Handen'

04-03-2023 11:32
7

De teksten van Stephan Keygnaert keren terug in Het Laatste Nieuws. Keygnaert keert niet terug als chef voetbal, maar zal wel als freelance journalist betrokken zijn bij de krant. HLN kwam zaterdag met een statement over de terugkeer van Keygnaert.

'Een nieuwe kans', klinkt het bij de krant nadat de naam van Keygnaert viel in het dossier Propere Handen. 'Er is het afgelopen jaar één en ander veranderd. Zo is Stephan nu geen verdachte meer in het dossier 'Propere Handen', laat Michiel Ameloot, hoofdredacteur Sporthuis News City weten.

Deontologische fouten gemaakt.
Keygnaert trekt zelf ook het boetekleed aan. 'Ik heb destijds binnen de context van de ons-kent-ons-cultuur die de voetbalwereld was, ontegensprekelijk deontologische fouten gemaakt. Dat deed ik in mijn drang om voor de lezers de best mogelijke voetbalopinieerder te zijn.' De journalist geeft toe fouten gemaakt te hebben en ondertekende nu een strikte deontologische code van News City.

Keygnaert geeft nog aan blij te zijn met zijn nieuwe kans. Vanaf maandag zullen zijn stukken weer in de krant staan. De journalist gaat alleen nog schrijven. Hij zal geen collega's aansturen.