Napoli weet weer wat verliezen is, Lazio wint bij de leider

Napoli weet weer wat verliezen is, Lazio wint bij de leider

04-03-2023 10:25

SS Lazio heeft vrijdagavond voor een grote verrassing gezorgd door op bezoek bij Napoli te winnen. De voorlopig nieuwe nummer twee van de Serie A beleefde daarmee een perfecte generale repetitie voor het treffen met AZ, komende dinsdag.

Lazio begon als nummer vier van de Serie A aan de op papier haast onmogelijke opdracht, maar met Marusic (ex-KV Kortrijk en ex-KV Oostende) en Milinkovic-Savic (ex-KRC Genk) in de basis liet het zich van z’n beste kant zien. De bezoekers kwamen in de openingsfase al bijna op voorsprong, ware het niet dat Napoli-aanvoerder Giovanni Di Lorenzo met een heroïsche ingreep de bal van de doellijn kopte. 

In de tweede helft kwam Lazio wel tot scoren. Middenvelder Matiás Vecino vond met een schitterend schot van afstand het net: 0-1. Napoli, waar Victor Osimhen (ex-Charleroi) en Khvicha Kvaratskhelia beiden basisplaatsen hadden, wisten niet meer tot scoren te komen. Het is pas de tweede competitienederlaag van dit seizoen voor de ploeg van trainer Luciano Spalletti. Eerder werd er verloren op bezoek bij Internazionale. 

Napoli gaat ondanks het puntverlies nog altijd ruim aan kop in Italië. Lazio kan zich nu opmaken voor deel één van het tweeluik met AZ. Komende dinsdag om 18.45 ontvangt het de Alkmaarders in de Conference League.