Club NXT blijft overtuigen en dient RSCA Futures eerste nederlaag in 2023 toe

Club NXT blijft overtuigen en dient RSCA Futures eerste nederlaag in 2023 toe

03-03-2023 21:48
9

Club NXT heeft de goede reeks kunnen voortzetten en is er ook in geslaagd om van de rivalen van RSCA Futures te winnen. De Brusselaars hadden dan wel het balbezit, de doelpunten waren voor de jonge Bruggelingen. Het werd 1-2.

Zowel RSCA Futures als Club NXT wisten dit seizoen al stevig te overtuigen in de Challenger Pro League en hoopte dat nu voort te kunne zetten in de rivalenstrijd tussen beide ploegen. In die strijd begonnen de jonkies van Anderlecht het best aan de partij en zorgden zij ook voor het meeste gevaar.

Dat overwicht leverde echter niets op. Integendeel, het waren de tegenstanders van Club NXT die na een goede actie van Lenn De Smet na een kwartier voetballen op voorsprong kwamen. Daarop veranderde het spelbeeld niet, met het overwicht en de kansen nog steeds voor de Futures. De beste kans was echter voor Homma, die de 0-2 aan de voet had. De treffer viel echter niet, het bleef 0-1.

Het duel kende in de tweede helft exact hetzelfde spelbeeld. Het balbezit voor de Brusselaars, maar de doelpunten voor Club NXT. Net voor het uur was het Jano Willems die er 0-2 van maakte en Blauw-Zwart zo op weg naar de overwinning schoot.

De Futures gaven zich echter niet zomaar gewonnen en bleven zoeken naar die aansluitingstreffer. Mogelijkheden genoeg, met onder andere ook een bal op de paal van Lucas Stassin, maar het doelpunt leek maar niet te willen vallen.

Een kwartier voor tijd viel die treffer er dan toch en kreeg paars-wit weer wat moed dankzij Lissens. De Brusselaars zochten daarop naar die gelijkmaker, maar vonden hem niet meer. Het bleef 1-2.