Vrancken voor derby STVV-Genk: “Ook voor mij is dit geen match als een ander”

Vrancken voor derby STVV-Genk: “Ook voor mij is dit geen match als een ander”

3 maart - 20:46
1

Aankomende zondag staat de Limburgse derby tussen Sint-Truiden VV en KRC Genk op het programma. Hoofdtrainer Wouter Vrancken(Genk) blikt als geboren Truienaar vooruit op de beladen wedstrijd in Limburg op Stayen.

Vrancken kent het belang van de derby als geen ander. Voor de hoofdtrainer van Genk is tegen STVV een speciale match. “Ook voor mij is dit geen match als een ander, natuurlijk zal ik de gevoeligheden van dit duel nog eens beklemtonen bij de spelers. Zij beseffen dat ze iets extra’s moeten brengen voor de fans”, vertelt Vrancken aan Het Belang van Limburg.

Vrancken begrijpt de spanning en sensatie die rondom de derby hangt. “Dat hoort allemaal bij een derby. Zo lang bepaalde grenzen niet worden overschreden, vind ik het allemaal prima. Zelf speel ik in mijn achtertuin, dat maakt het speciaal. Ik ken heel veel mensen in Sint-Truiden”, vertelt Vrancken.

Koploper Genk is de gedoodverfde favoriet in de derby, de ploeg staat na 27 wedstrijden fier bovenaan met tien punten meer dan nummer twee Union SG. STVV staat op een elfde plaats met 35 punten uit 27 wedstrijden. Nummer acht Cercle Brugge heeft slechts twee punten meer, de ploeg doet nog mee in de race om Play-Off 2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie