'Butez (Antwerp) mag hopen op selectie voor Franse nationale ploeg'

'Butez (Antwerp) mag hopen op selectie voor Franse nationale ploeg'

04-03-2023 21:16
9

Frankrijk greep in december naast een tweede wereldtitel en ging in de WK-finale onderuit tegen Argentinië. Nu staat er bij Les Blues enkele veranderingen te gebeuren en daar kan Jean Butez mogelijk van profiteren.

Didier Deschamps maakt binnenkort zijn nieuwe selectie bekend en daarin wordt het vooral uitkijken naar de doelmannen bij Frankrijk. Hugo Lloris en Steve Mandanda gaven al aan te stoppen als international, waardoor Mike Maignan de nieuwe nummer één lijkt te gaan worden. Wie zijn doublures zullen zijn, is echter nog niet bekend.

Een echte nummer twee en drie lijken er niet meteen te zijn, maar volgens L'Equipe maakt Royal Antwerp FC-doelman Butez wel een kans om opgeroepen te worden. De Fransman heeft een goed seizoen achter de rug bij The Great Old en heeft zich daarmee dus mogelijk ook in de kijker gespeeld van Deschamps.

Er is echter nog steeds flink wat concurrentie voor Butez. Zo worden ook Alban Lafont (FC Nantes), Illan Meslier (Leeds United), Lucas Chevalier (Lille OSC) en Brice Samba (RC Lens) genoemd als mogelijke internationals.