Bruno (STVV) waarschuwt Genk: Ik ben zeker dat doelpunten snel zullen volgen

Bruno (STVV) waarschuwt Genk: "Ik ben zeker dat doelpunten snel zullen volgen"

03-03-2023 11:44
1

Sint-Truiden tegen KRC Genk belooft één van de meer vermakelijke duels van speeldag 28 te worden. De Limburgse derby staat nu eenmaal vaak garant voor spektakel. Gianni Bruno hoopt dat STVV de rug kan rechten en hij tegelijk zijn eigen ban kan breken.

Met elf doelpunten is de 31-jarige spits clubtopschutter bij De Kanaries, maar de voorbije anderhalve maand scoorde hij pas één keer, op het veld van RSC Anderlecht (3-1). De laatste tijd moest Bruno zelfs enkele keren genoegen nemen met een stekje op de bank. I"k maak me er niet druk om. Ik ben zeker dat de doelpunten snel weer zullen volgen", sust hij bij Het Belang van Limburg.

Bovendien roept Bruno enkele "verzachtende omstandigheden" in voor zijn verminderde doelpuntenregen. "Je mag niet vergeten dat we met Christian Brüls onze meest creatieve speler verloren, hij was onze link tussen middenveld en aanval." Daarnaast keerde in de winterstop Taichi Hara terug naar Stayen. Met hem staan "de automatismen nog niet op punt", geeft Bruno aan.

De voorbije drie speeldagen bleef STVV telkens met lege handen achter. Na die nul op negen is de honger des te groot om iets te rapen tegen Genk. "Dit is de match van het jaar, een match die ons een enorme boost kan geven", beseft Bruno. Bovendien trekt hij zich op aan de 0-0 uit de heenronde. "In de heenwedstrijd hebben we het Genk knap lastig gemaakt. Waarom zou dat nu niet lukken?"