Bekerheld Butez blijft bescheiden: Geen specialist, maar kan er wel een worden

Bekerheld Butez blijft bescheiden: "Geen specialist, maar kan er wel een worden"

03-03-2023 10:29
3

Royal Antwerp FC trekt op zondag 30 april (ongetwijfeld massaal) naar de Heizel! In een bloedstollende halve finale met Union Saint-Gilloise bracht een strafschoppenserie The Great Old naar de zevende hemel. Doelman Jean Butez openbaarde zich aan het eind als grote held door twee elfmeters te stoppen.

Ook tijdens de 120 voorafgaande minuten had Butez zich geen enkele keer laten passeren, goed voor zijn twintigste (!) clean sheet alweer van het lopende seizoen. Naar goede gewoonte bleef de Fransman na afloop bescheiden. "Er wordt nu veel gefocust op de penalty’s die ik pakte, maar ook mijn ploegmaats die er één omzetten, verdienen lof", verwijst hij bij Het Laatste Nieuws onder meer naar jonkies als Mandela Keita en Kobe Corbanie. Die laatste is zeventien, heeft bijna geen ervaring bij de A-ploeg, maar schoot wel beheerst binnen vanop de stip.

Niettemin kon Butez moeilijk om zijn eigen rol heen. De sluitpost spreekt van een "fantastisch" gevoel en noemt de terugmatch tegen Union zelfs de mooiste ervaring uit zijn sportieve loopbaan. "Al hoop ik dat er over twee maanden in Brussel nog iets mooiers aankomt", glimlacht hij. Op de Heizel wil Butez er samen met "die gekke fans" een prachtig verhaal van maken. 

Opvallend: voor de derde keer sinds hij bij Antwerp zit, moest Butez een strafschoppenreeks betwisten. Voor de derde keer trok de Fransman aan het langste eind. "Ik zou me nog geen specialist noemen, maar ik kan er wel één worden", vertelt hij daarover. Van trainer Mark van Bommel kreeg Butez het nodige vertrouwen. "Halfweg de verlengingen had de coach me gezegd dat hij absoluut geen schrik had om met mij naar strafschoppen te gaan. Die woorden gaven me een boost." Als het ook tegen KV Mechelen tot strafschoppen komt, zal het Antwerp-publiek die met gezonde hoop tegemoet gaan.