De Laet lovend over Antwerp-held Butez: “Met hem altijd een streepje voor”

De Laet lovend over Antwerp-held Butez: “Met hem altijd een streepje voor”

3 maart - 07:00
17

Royal Antwerp FC gaat naar de finale van de Beker van België. Doelman Jean Butez werd de held van de penaltyreeks. Na afloop was verdediger Ritchie De Laet lovend tegenover Het Nieuwsblad.

De Laet trapte geen penalty. “Moest het tot strafschop nummer tien gegaan zijn, dan was het misschien aan mij geweest (lacht). De ontlading was inderdaad ongelooflijk, we hadden alle vertrouwen erin met onze doelman Jean Butez.”

Butez werd uiteindelijk de held. “Hij heeft ons in twee jaar tijd al drie of vier keer door een penaltyreeks geloodst. Ik was er niet zeker van, want een strafschoppenreeks blijft altijd een loterij. Maar met Jean heb je altijd een streepje voor.”

Antwerp heeft alles gegeven. “We hebben heel veel energie erin gestopt, vooral in de eerste helft waarbij we hen meteen naar de keel grepen. Dan zag je wel dat hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer en meer we vermoeid werden.”

Nu wacht de finale tegen KV Mechelen. “Union kreeg toen ook meer ruimte, het werd moeilijker voor ons. En nu de Heizel? Ja, maar eerst nog een paar wedstrijden waarin we hopelijk een goede positie voor de Champions’ play-offs kunnen veroveren.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s