Antwerp vecht zich voorbij Union naar bekerfinale na spannende strafschoppenreeks

02-03-2023 23:32 Laatste update: 23:35
25

Na KV Mechelen is nu ook de tweede bekerfinalist bekend. In eigen huis haalde Royal Antwerp FC het met 1-0 van Union, maar strafschoppen moesten beslissen over de uiteindelijke winnaar. Daarin trok Antwerp aan het langste eind.

Na de heenwedstrijd waarin Union met 1-0 wist te winnen was het do or die voor Royal Antwerp FC, dat absoluut moest scoren en winnen om door te stoten naar de bekerfinale. Aanvallen dus voor The Great Old, dat de boodschap al snel begrepen had.

De thuisploeg begon al vroeg met hevige druk te zetten en wilde Union meteen bij de keel grijpen. Dat lukte ook eventjes, met enkele kansen voor Antwerp tot gevolg. Bij Union dacht men vooral aan die nul en kwamen er amper aanvallen uit.

Antwerp bleef dus de betere ploeg, al kwam Union ook beter in de wedstrijd. De Antwerpenaren kregen daarop nog een stevige domper te verwerken nadat Toby Alderweireld met een spierblessure naar de kant moest: 0-0 bij de rust.

Een nieuwe helft voor Antwerp, nieuwe kansen op die voorsprong. En die vond het uiteindelijk ook. We waren tien minuten ver in de tweede helft waarna Vincent Janssen een vrije trap knap in de bovenhoek wist te trappen: 1-0 en op weg naar verlengingen.

Voor Union was dat het sein om toch aan aanvallen te denken en wat meer op zoek te gaan naar een doelpunt. Het maakte het Antwerp wel wat moeilijker, al bleven de grote kansen toch voor The Great Old. De grootste mogelijkheid was uiteindelijk voor Antwerp-aanvaller Kerk, die oog in oog kwam te staan met Moris. De Nederlander besloot echter over het doel.

Ondanks nog kansen voor zowel Union als Antwerp in het slot kregen we geen doelpunten meer te zien. Het bleef 1-0, waardoor we verlengingen kregen. In die verlengingen was het wel spannend, maar kregen we amper gevaar te zien. Strafschoppen leken de partij te moeten beslissen en die strafschoppen kregen we ook. Daarin toonde Antwerp zich de sterkste en slaagde het erin om een ticket voor de bekerfinale te pakken na missers van Simon Adingra en Teddy Teuma.