'Aanval op supermarkt van schoonfamilie Messi, boodschap achtergelaten voor ster'

'Aanval op supermarkt van schoonfamilie Messi, boodschap achtergelaten voor ster'

2 maart - 22:18
1

Schrikken voor Lionel Messi: in Rosario is de supermarkt van de schoonfamilie van de Argentijnse ster beschoten. Dat melden Argentijnse media. Ook werd een boodschap voor Messi achtergelaten.

Het filiaal van de familie Roccuzzo werd rond 03.00 uur onder vuur genomen door twee mannen op motoren. Zij vuurden veertien kogels af. De winkel was vanwege het nachtelijke tijdstip gesloten, waardoor niemand gewond raakte. Wel werd een angstaanjagende boodschap geplaatst: 'Messi, we wachten op je. Javkin (burgemeester van Rosario, red.) is een narco (drugsdealer, red.), hij zal je niet beschermen'.

Messi is getrouwd met Antonela Roccuzzo, samen hebben ze drie kinderen. Javkin ontkent dat er sprake is van een directe bedreiging aan het adres van de aanvaller van Paris Saint-Germain. De burgemeester denkt dat de aanslag vooral bedoeld is om aandacht te trekken. "Geen boodschap gaat sneller viraal dan een aanval op Messi", verklaart hij. Volgens de officier van justitie zijn er geen recente bedreigingen bekend tegen de familie.

Javkin staat erom bekend dat hij de strijd probeert aan te binden met de criminaliteit in Rosario, waar de drugshandel hoogtij viert. In 2022 werden liefst 287 mensen vermoord in de stad. De officier van justitie schrikt dan ook van het nieuwste incident. "Dit heeft een enorme impact. We hebben camerabeeld en zijn nog op zoek naar andere beelden. Maar dat is alles wat we op dit moment hebben."

Messi werd maandag door de FIFA nog uitgeroepen tot beste speler van de wereld. De wereldkampioen troefde Kylian Mbappé en Karim Benzema af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie