LIVE-discussie: Courtois begint aan El Clásico, Hazard op de bank tegen Barcelona

LIVE-discussie: Courtois begint aan El Clásico, Hazard op de bank tegen Barcelona

02-03-2023 19:44

Real Madrid en FC Barcelona staan donderdag tegenover elkaar in de halve finales van de Copa del Rey. Thibaut Courtois begint in het Estadio Santiago Bernabéu aan de wedstrijd. Eden Hazard zit op de bank. 

Frenkie de Jong vormt een middenveld met Sergio Busquets en Franck Kessié, mede doordat Pedri nog altijd geblesseerd is. Voorin kiest Xavi voor Ferran Torres als vervanger van de geblesseerde Robert Lewandowski, terwijl Gavi hangend op links speelt. Raphinha is de rechtsbuiten. De Catalanen moeten het voorlopig ook nog stellen zonder Ousmane Dembélé. Ansu Fati was een twijfelgeval, maar zit wel op de bank.

Bij Real Madrid kiest coach Carlo Ancelotti voor een versterkt middenveld. Federico Valverde speelt hangend op rechts. Toni Kroos en Luka Modric vormen het middenveld met Eduardo Camavinga. Achterin ontbreken Ferland Mendy en David Alaba, waardoor Nacho en Antonio Rüdiger voor Courtois staan. Karim Benzema staat in de punt van de aanval, terwijl Vinícius Júnior tegenover Ronald Araújo komt te staan. Eden Hazard begint op de bank. 

De opstellingen
Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho; Camavinga, Kroos, Modric; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

FC Barcelona: Ter Stegen; Araújo, Koundé, Alonso, Balde; Busquets, Kessié, De Jong; Raphinha, Torres, Gavi