Antwerp ruikt bloed, Geraerts sust defensie: Op Brugge was organisatie heel goed

Antwerp ruikt bloed, Geraerts sust defensie: "Op Brugge was organisatie heel goed"

2 maart - 11:07
12

Voor Union Saint-Gilloise zou de terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup wel eens een scharniermoment kunnen vormen. Na twee nederlagen mét veel tegendoelpunten is er wat twijfel rond de ploeg geslopen. Toch moet Royal Antwerp FC niet te zeer hopen, waarschuwt Karel Geraerts.

Van september tot midden februari legde Union een ongelooflijk parcours af in de Jupiler Pro League, zonder één nederlaag. De voorbije twee weken is er prompt een deuk in dat blazoen gekomen. Zowel tegen Standard Luik (thuis) als op KVC Westerlo kreeg Union een 4-2-nederlaag om de oren. Acht tegentreffers op twee duels, dat geeft de Antwerpse burger moed. Het Stamnummer Eén moet in de halve finale een 1-0-nederlaag uit de heenmatch ophalen.

Ook Geraerts kan niet om de feiten heen. "Maar we moeten niet panikeren", geeft hij zijn defensie vertrouwen bij Het Laatste Nieuws. Het geheugen van de trainer laat hem niet in de steek. "Twee weken geleden op Club Brugge was onze organisatie nog heel goed. En ook tegen Standard en Westerlo zag ik nog een goede reactie: we zijn geen dode ploeg", verzekert Geraerts.

Toeval of niet? Siebe van der Heyden, vaste waarde in de Union-achterhoede, was de laatste twee wedstrijden geschorst. Net dan slikten de Brusselaars acht doelpunten ... Toch wil Geraerts de vervanger van Van der Heyden, meer bepaald Koki Machida, geen steen toewerpen. "Ik kan rekenen op vijf à zes goede verdedigers." Niettemin staat het in de sterren geschreven dat Van der Heyden op de Bosuil zijn plekje in de laatste lijn weer inneemt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie