Antwerp en Union warmen al op voor bekerclash: 'One family' vs. 'pour Bruxelles'

Antwerp en Union warmen al op voor bekerclash: 'One family' vs. 'pour Bruxelles'

02-03-2023 10:00
3

Royal Antwerp FC en Union Saint-Gilloise staan voor één van de belangrijkste wedstrijden uit hun seizoen. Donderdagavond bepalen zij wie op zondag 30 april samen met KV Mechelen op de Heizel om de Croky Cup zal strijden. Beide traditieclubs leven al van 's morgens vroeg toe naar hun bekerclash. Sociale media helpen daarbij!

Antwerp was er als eerste bij om de eigen aanhang alvast op te warmen voor vanavond. Als thuisploeg hoopt The Great Old uiteraard dat de heksenketel van de Bosuil de spelers over de streep zal trekken. 'One team, one family, one mission', klinkt het op de Twitter-pagina van de oudste club van ons land. Als Antwerp wil doorstoten, moet het wel een 1-0-nederlaag uit de heenmatch uitwissen.

Op papier staat Union er dus iets beter voor, al valt een verplaatsing naar Deurne-Noord nooit te onderschatten. Ook bij de bezoekers brandt het heilige vuur al vroeg. 'Pour Bruxelles. Pour ton club. Voor onze geschiedenis', luidt het tweetalige bijschrift. Bijgevoegd toont het Union-kanaal nog even ... het enige doelpunt uit de wedstrijd in het Dudenpark.

Hoe dan ook belooft het een duel op het scherpst van de snee te worden tussen het huidige nummer drie en nummer twee uit onze Jupiler Pro League. De Bosuil is volledig uitverkocht voor deze halve finale.