Spurs ziet doemscenario uitkomen tegen Sheffield en ligt na late goal uit FA Cup

01-03-2023 23:25

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen Sheffield United in de FA Cup. De Londenaren moesten in de slotfase toch een doelpunt incasseren en verloren daardoor met 1-0. De Spurs stranden daardoor in de vijfde ronde van het FA Cup toernooi. Sander Berge (ex-KRC Genk) viel in de tweede helft in.

Bij Tottenham Hotspur was coach Antonio Conte nog steeds afwezig en begon Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) op de bank. Onder andere Lucas Moura en nieuwkomer Pedro Porro mochten wel vanaf de aftrap beginnen bij de bezoekers.

In de eerste helft gingen de kansen nog wat over en weer, maar het was voornamelijk Tottenham Hotspur dat het doel van de thuisploeg bestookte. Kansen waren er voor Lucas en voor Ismaila Coulibaly van Sheffield United, maar gescoord werd er nog niet. Voor Tottenham Hotspur een teleurstellende eerste helft, omdat het dominante spel niet werd uitgedrukt in kansen.

Ook na rust hadden de Londenaren moeite met het vinden van het doel en kreeg de ploeg alleen via een schot van Porro een redelijke kans. Het lukte Sheffield United uiteindelijk om hiervan te profiteren en wel een goede kans te creëren. Invaller Iliman Ndiaye liet in minuut 79 het doemscenario uitkomen voor de Spurs en maakte de late openingstreffer voor de thuisploeg. Danjuma mocht na de goal nog invallen, maar het mocht niet meer baten. Spurs scoorde niet meer en ligt daardoor uit de FA Cup. Sheffield United bekert verrassend verder.