Kompany gaf doorslag voor transfer: Denkwijze en energie van Guardiola

Kompany gaf doorslag voor transfer: "Denkwijze en energie van Guardiola"

01-03-2023 22:11
3

Ian Maatsen erkent dat hij afgelopen zomer naar Feyenoord had gekund. Burnley-manager Vincent Kompany (ex-Anderlecht) gaf de doorslag om in het Championship aan de slag te gaan.

"Het is heerlijk werken onder hem. Je ziet bij hem, net als bij Mikel Arteta, dat hij de denkwijze en energie van Pep Guardiola heeft overgenomen", zegt Maatsen in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn Belgische manager. De linkervleugelverdediger, die verhuurd wordt door Chelsea, stond vorige zomer ook in de belangstelling van Arne Slot bij Feyenoord. "Hij wilde me ook graag hebben na het vertrek van Tyrell Malacia."

"Dat was een prima gesprek, maar bij Vincent kreeg ik echt een goed gevoel omdat hij me dagelijks belde", aldus de twintigjarige Maatsen. "Feyenoord was zeker een optie, maar toen ik mijn keuze had gemaakt heb ik Arne Slot gebeld en uitgelegd dat ik graag in Engeland wil slagen." Met Burnley staat Maatsen bovenaan in het Championship. Hij is een vaste waarde onder Kompany. "Ik denk dat Malacia en Lisandro Martínez laten zien dat je ook als kleinere verdediger succesvol kan zijn."

Maatsen woont in Manchester, op drie kwartier rijden van Burnley. "Ik heb wel contact met Tyrell en Nathan Aké, maar veel afspreken is lastig met ons drukke schema."