Burgess over beker met Union: Die trofee zou de grootste uit mijn carrière zijn

Burgess over beker met Union: "Die trofee zou de grootste uit mijn carrière zijn"

1 maart - 18:31
2

Na twee nederlagen in de competitie is er geen reden tot paniek bij Union Saint-Gilloise. Dat geven Karel Geraerts en Christian Burgess erg duidelijk mee op de persconferentie voor het bekerduel met Antwerp. Het duo ziet de ontmoeting als een grote stap om geschiedenis te schrijven. 

Union staat op het punt een van de belangrijkste wedstrijden uit hun recente geschiedenis te spelen in een halve finale van de Belgische beker. Union staat er goed voor met de 1-0 overwinning die ze in de heenwedstrijd haalden. De Brusselaars hebben echter ook twee 4-2 nederlagen in de benen.

Daar lijken Geraerts en Burgess alvast niet op te focussen. Gelijk hebben ze, want deze partij zou kunnen leiden tot een finale voor het eerst in 109 jaar. "Het zou een historisch moment zijn voor de club", zegt Geraerts. "Maar we willen ons daar niet te veel aan hechten. We willen onze eigen geschiedenis schrijven. Het team weet heel goed waarvoor het donderdag speelt."

Burgess heeft al in finales gespeeld en beseft goed wat het zou betekenen. "Meespelen en de bekerfinale winnen zou de grootste trofee uit mijn carrière zijn, nog groter dan de EFL," zegt hij. "Maar om die finale te halen, moet je negentig of 120 minuten je hoofd koel houden, wat er ook gebeurt, en het plan goed uitvoeren." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie