‘Benfica wordt net voor clash met Club-Brugge beschuldigd van vieze papieren’

‘Benfica wordt net voor clash met Club-Brugge beschuldigd van vieze papieren’

01-03-2023 15:05
6

Benfica, de tegenstander van Club Brugge in de Champions league, wordt beschuldigd van fiscale fraude. Het Portugese gerecht richt zich op de vennootschap achter Benfica. Het gaat om de vennootschap Benfica SAD, verschillende bestuurders worden beschuldigd van fiscale fraude.

Benfica kwam zelf woensdag met het nieuws naar buiten via een persmededeling. “De vennootschap en de personen die tussen 2016 en 2020 in de raad van bestuur zaten, van wie er intussen eentje nog altijd in functie is, worden beschuldigd van fiscale fraude. Daarnaast worden de personen in kwestie ook beschuldigd van valsheid in geschrifte” citeert Het Belang van Limburg Benfica.

Benfica draait naast deze beschuldigingen een erg sterk seizoen. De ploeg staat fier bovenaan in de Portugese Primeira Liga. Benfica heeft acht punten voorsprong op zijn rivaal FC Porto. In 22 wedstrijden heeft de ploeg slechts één keer verloren.

Dinsdag 7 Maart staat de returnwedstrijd in de Champions League op de planning, dan mag Club Brugge naar Portugal om een 2-0 achterstand goed te maken.