Xavi ziet mogelijkheden voor Barcelona in El Clásico: 'Gouden kans voor ons'

Xavi ziet mogelijkheden voor Barcelona in El Clásico: 'Gouden kans voor ons'

01-03-2023 14:30 Laatste update: 15:21
1

Xavi blikt op de persconferentie van woensdagochtend vooruit op de Copa del Rey-kraker tegen het Real Madrid van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard. De coach van FC Barcelona verwacht veel weerstand van zijn tegenstander in de heenwedstrijd, maar hoopt dat zijn team de winst binnenhaalt door karakter te tonen.

Dit is de tweede confrontatie van dit seizoen tussen de gedoodverfde rivalen en een hele andere dan de eerste twee, aldus Xavi. "Het is een andere competitie dan La Liga en de Europa League. Het toernooi heeft een andere opzet, maar we zitten in de halve finales. We komen hier om te winnen en onze personaliteit te tonen. Het is een gouden kans voor ons om een titel te winnen en we geven honderd procent om dat te behalen", aldus Xavi.

Xavi belicht ook de sterktes van Madrid, dat in de competitie zeven punten achterloopt op Barcelona. "We weten dat Madrid een lastige tegenstander is. Het is een team dat bepaalde fases van de wedstrijd kan domineren. In zulke momenten zijn ze erg vlug in de omschakeling, waardoor ze snel bij ons doel zijn. We spelen in hun stadion, dus het wordt zeker een moeilijk duel." In eerdere Clásico's dit seizoen werd het respectievelijk 3-1 voor Real Madrid en 1-3 voor Barcelona. Deze werden afgewerkt in La Liga en de Spaanse Supercup.